![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy jest sposob na obsluge wyjatkow funkcji wbudowanych w php. Chodzi mi o include ('plik'), gdzie po wpisaniu nieistniejacego pliku bede mogl wykonac wlasna funkcje a nie ze parser informuje mnie o tym ze pliku nie znaleziono.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i pięknie. Jak widać jest to możliwe:)
Jak będę miał trochę czasu to napiszę prototyp i potestuję, ale pomysł wydaje się jak najbardziej działający. Na użycie operatora bitowego też bym nie wpadł(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki Krzysiek:) Jedno pytanie jeszcze: dlaczego set_exception_handler jest w handleError, a nie na przykład w konstruktorze? Przy kilku błędach będzie kilkakrotnie wywoływana, czyż nie? ErrorException został wprowadzony do SPL od php 5.1 i na razie nie ma go w dokumentacji, jedynie w Reflection API. Nawet buga raportowałem, bo był jeszcze niedopracowany:) Jest też możliwość korzystania z obydwu zalet, tzn. z bloku try i "cichego" radzenia sobie z błędem - można utworzyć publiczną metodę klasy ErrorHandler, która zmieniałaby zachowanie metody handleError, raz wyrzucając wyjątek, a raz wywołując handleException... Ten post edytował Ozzy 13.12.2005, 12:33:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 14:11 |