![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2003 Skąd: Bialystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam scrypt na stronie www "napisz do mnie" no i nie dizla. Nie przyjmoje zmienych, alty tylko z pod windowsa pod Linuxem dziala poprawnie. Nie mam pojecia dla czego tak sie dzieje scrypt jest tu http://www.big.csk.pl/formularz.rar. Niech ktos popatzry i ipowie co jest nie tak.
Pozdrowienia. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @kwiatek nie wiem co tam przechowywac, ale spotkalemsie z formularzami opartymi na BD, i na tym samym serverze mam 2 cms-y phpnuka i Mambo i w obu dziala wywylaniw maila ze strony, a jk wiesz wymagaja BD i
To ze wymagaja bazy danych nie znaczy ze wymagaja bazy do wysylania mejli. W łapatologicznym skrocie do wysylania mejli z uzyciem php potrzebujesz serwer z obsluga php i z wlaczona funkcja mail. Napisales w swoim wczesniejszymy poscie: Cytat hmm chyba jest tak jak tzreba bo taki mai lprzyszedl
Cytat <>
To: <> X-Mailer: Formularz z www Line 1 Line 2 Line 3 i co teraz? ps. mam baze danych do tej strony moze by cos z wykozystaniem BD zrobic (nie wiem moze bedzie lepiej prosciej) ? czyli rozumiem ze wszystko dziala okej. Zapytalem sie co chcialbys przechowywac w tej bazie danych tylko ze wzgledu na to zeby ustosunkowac swoja kolejna odpowiedz a skoro Ty sam nie wiesz co chcialbys tam trzymac to coz ja Ci raczej nie pomoge. Cytat w/g mnie czloowiek z taka iloscia postow jak ty musi znac zagadniae php wiec jeszcze bardziej mnie zdzilwilo to.
Co ma ilosc postow do wiedzy jaka posiadam (nie chodzi mi o to zeby byc tu skromnym i stwierdzac ze takowej [jakiej takie] nie posiadam), przeciez nie liczy sie ile piszesz ale jak piszesz i ile twoje posty wnosza czegos kreatywnego / pomocnego dla innej / innych osob do dyskusji. Cytat Poprostu nikt nie jest w stanie mi pomoc a podobno sprawa jest banalnie prosta.
No wlasnie i odpowiedz juz padla chyba ze dwa razy. Serwer na ktorym odpalany skrypt nie dziala ma zapewne wylaczona obsluge funkcji mail(). To ze ktos wywolujacy skrpyt po user-side ma win badz linx'a nie ma najmniejszego znaczenie... wyjasnienie masz w posice fo. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 21:15 |