![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabelę TAB1 z polami: IDTab1, nazwa, tytul;
tabelę TAB2 z polami: IDTab2, wartosc; tabelę TAB3 z polami IDTab1, IDTab2, której zadaniem jest połączenie powyższych. Jak zastosować SELECT aby otrzymać informacje z tabel TAB1 i TAB2 zgodnie z przyporządkowaniem okreslonym w TAB3 ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SongoQ jesteś potwornie nerwowy!
O relacjach wiem co nieco jak większość magistrów matematyki! Już po raz drugi chcesz mnie potraktować bardzo niegrzecznie. Czy masz obowiązek udzielania odpowiedzi? Jeśli tak, to bardzo Cie przepraszam - poszukam bardziej przyjaznego forum. Podałam dość prosty przykład trzech tabel i nazw pól ktore w nich występują, napisałam czego chcę. W dalszym poście zapytałam też czy związków z php mogę szukać tutaj, czy powinnam zmienić forum - to zdaje się moje ostatnie pytanie, na które nie udzieliłeś odpowiedzi. Zapytanie zaproponowane przez Ciebie przetestowałam sama już dawno - nie daje efektu, o który mi chodzi - to też chyba jest wyżej. Proszę tych, którzy coś wiedzą na temat o pomoc, innych z tego obowiązku zwalniam. Miłego dnia ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 08:35 |