![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy jest sposob na obsluge wyjatkow funkcji wbudowanych w php. Chodzi mi o include ('plik'), gdzie po wpisaniu nieistniejacego pliku bede mogl wykonac wlasna funkcje a nie ze parser informuje mnie o tym ze pliku nie znaleziono.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ozzy: Maual sie klania - http://pl.php.net/manual/en/function.set-e...ion-handler.php
Cytat Sets the default exception handler if an exception is not caught within a try/catch block. Execution will stop after the exception_handler is called. Wg. mnie exception handler nie powinien byc w ogole uzywany - wyrzucane wyjatki trzeba lapac i obslugiwac w kodzie programu. Przeciez brak polaczenia z baza nie powinien zamykac aplikacji -- przeciez mozna np. content wczytac z cache'u w plikach. Cytat Wszystko od trzeciego zdania praktycznie nie wnosi nic do dyskusji i co więcej opiera się na błędnym założeniu. Hmmm, a ktore to bledne zalozenie?Cytat gdy handleError wyrzuca wyjątek to wykonywanie metody się konczy to prawda -- tak dzialaja wyjatki.Cytat a poniewaz nie zwrocila true to nie jest wykonywany dalszy kod. ktory dalszy kod? ten po wywolaniu funkcji ktora wyrzucila error, co spowodowalo wywolanie error_handlera? A jak lapiesz ten wyjatek? Przechwytujesz go exc. handlerem? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:06 |