![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzien dobry,
Mam problem z usuwaniem tabel w postgresie. mam tabele pracownicy i wpisuje drop table pracownicy i ona wyswietla sie nadal:/ Poza tym jak usuwam tabele to chyba pownien pojawic sie komunikat, ze jest juz usunieta tak? Moze zle cos wpisuje? Mam jeszcze pytanie jakim poleceniem moge wyswietlic tabele? Chodzi mi o to zeby wyswietlaly sie wszystkie info dotyczace typow danych w niej, kluczy itp. Przepraszam jesli zadaje pytania banalne ale wlasnie robie moja pierwsza baze i kompletnie sie nie znam:) Pozdrawiam -------------------- SUZE_e
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
huh,
wszystko ok tylko ja nie loguje sie do bazy pisząc ./psql Nie mam niczego takiego hmm do tej pory pisałam z roota su postgres a potem psql nazwabazy i działałam sobie:) I troszke sie pogubiłam. No to jeszcze raz:) mam takiego usera: postgres@host:/root$ createuser test001 Shall the new user be allowed to create databases? (y/n) y Shall the new user be allowed to create more new users? (y/n) n CREATE USER I teraz chcę się na niego zalogować:) Proste. hmm próbowałam wpisywać: postgres@host:/root$ psql -U test001 psql (pg_wrapper): No database specified No więc nadal nie wiem jak sie zalogowac na tego stworzonego usera i jak odpalic psqla:/ -------------------- SUZE_e
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 19:53 |