![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakby co to sorry, jestem tu nowy i nie wiem czy dobrze obrałem dział.
Mój problem polega na tym: Mam forum phpbb, które modyfikowałem zarówno sam jak i przy użyciu cziś hacków. A co idzie za tym do bazy danych dawałem juz dość troche zapytań no i mam problem. Chcę przenieść userów z phpbb by przemo do mojej modyfikacji. Konkretniej chodzi mi tutaj o user_id, username, user_active, user_password, user_email. Ale ma to być tak zrobione, aby powstali nowi [czyści] userzy z wypełnionymi tylko tymi polami w bazie. No i oczywiście, żeby mieli wpisane w bazie wszystkie domyślne info, które pojawia sie po rejestracji. Mógłby mi ktośwytłumaczyć w miarę dokładnie jak to zrobić? Już trochę sam kombinowałem, ale nici z tego wyszły próbowałem na różne sposoby. Coś takiego może jest dobrym tokiem myślenia: Pobrać dane takim zapytaniem:
I potem wrzucić je tak:
gdzie bazy to oczywiście: by przemo - phpbbbyprzemo_users moja baza - phpbbnormalne_users Kurde wiem, że troche zawile to wytłumaczyłem, ale ktoś kto miał z tym choć przez chwile do czynienia zorientuje się. Prosiłbym o w miare dokładne wytłumaczenie co krok po kroku muszę zrobić, aby wsyzstko grało. Mam nadzieje że na dobre forum trafiłem. Pozdrawiam. No i czekam oczywiście na sugestie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra doedukowałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Tylko teraz z której strony to ugryźć. Połączenie z bazą - no problemo. Pobranie danych też. Tylko że dalej zaczynaja sie schody. Pobieram interesujące mnie dane poprzez SELECT i gra, tylko najpierw musze mieć coś, do czego te dane wgrać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) Mam tabele phpbb_users, w niej rekordy user_id, user_name itp itd. Nie wiem jak sformuować zapytania żeby stworzyło mi x użytkowników o user_id od powiedzmy 800 do 1000 w tabeli phpbb_users i potem wrzuciło mi tam user_name, user_email, user_password z tabeli phpbb2_users. Kurde skomplikowane to na 1 rzut oka :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 20:04 |