![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zaczynam małą zabawę z php i mysql i chciałbym poprosić Was o pomoc. Stworzyłem sobię bazę danych, a w niej tabelkę users - 2 pola: name i pass (oba varchary). Napisałem również prosty formularz w html, gdzie podajemy nazwę usera i hasło:
Do tego dochodzi plik php w którym sprawdzam czy dany user i hasło znajdują się w bazie:
Teraz chciałbym jakoś najpierw zaszyfrować dane w bazie a następnie użyć jakiejś funkcji deszyfrującej już na poziomie php aby odczytać hasło z bazy. Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Powód edycji: dodałem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrozumiałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jednakże u mnie nie ma póki co procesu rejestracji! Są na sztywno wpisane dane w bazie spod linii poleceń mysql. Czyli rozumiem, że najpierw poszukać jakiegoś skryptu, bądź samemu go napisać do rejestracji - wpisu do samej bazy a następnie zająć się logowaniem czyli odczytem.
Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 02:00 |