![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero dziś włączyłem 'MySql' i nie wiem za bardzo jak co się robi :oops:
Stworzyłem jakąś bazę danych na podstawie jakiegoś kursu, ale nie było w nim napisane jak to później wyświetlić na stronie :? Gdzie można znaleźć jakiś bardziej obszerny kurs lub coś przydatnego dla amatora, a w szczególności jak wyświetlić bazę na stronie? Z góry dzięki za Pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
1. Kolorowanie wierszy: czy to aż tak trudno ruszyć dupę kliknąć na szukaj u góry strony? Masz: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=1544&h...rowanie+wierszy
2. Trochę pomyślunku. Wstaw tam gdzie chcesz mieć l.p. jakaś zmienna i zwiększaj ją przy każdym przebiegu pętli. [php:1:3e7af163cd]<?php // (..) $lp = 1; while($shows = mysql_fetch_array($getopic)) { // kolorwanie wierszy tutaj echo("<tr bgcolor='$kolor'> <td>$lp</td><td>$shows[nazwa]</td> <td>$shows[mecze]</td> <td>$shows[punkty]</td> <td>$shows[zwyciest]</td> <td>$shows[remis]</td> <td>$shows[porazka]</td> <td>$shows[bilans]</td> </tr>"); $lp++; } // (...) ?>[/php:1:3e7af163cd] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 10:15 |