![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero dziś włączyłem 'MySql' i nie wiem za bardzo jak co się robi :oops:
Stworzyłem jakąś bazę danych na podstawie jakiegoś kursu, ale nie było w nim napisane jak to później wyświetlić na stronie :? Gdzie można znaleźć jakiś bardziej obszerny kurs lub coś przydatnego dla amatora, a w szczególności jak wyświetlić bazę na stronie? Z góry dzięki za Pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o to co wykombinowałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
[php:1:b7cbdcd1c2]<?php echo("<table>"); $sql = mysql_connect ("localhost", "admin", "") ; mysql_select_db("v_liga"); $getopic = mysql_query("SELECT * FROM `tabela` order by punkty desc, bilans desc"); while($shows = mysql_fetch_array($getopic)) { if($kolor){ $kolor="#C0C0C0"; } else { $kolor="red"; } echo("<tr bgcolor='$kolor'> <td>$shows[nazwa]</td> <td>$shows[mecze]</td> <td>$shows[punkty]</td> <td>$shows[zwyciest]</td> <td>$shows[remis]</td> <td>$shows[porazka]</td> <td>$shows[bilans]</td> </tr>"); } mysql_close($sql); echo("</table>"); ?>[/php:1:b7cbdcd1c2] nie wiem jak zrobić to przemienne kolorowanie, pierwszy wiersz metodą prób i błędów udało się zmienić na inny kolorek, a resztę aby były na przemian 2 inne kolorki już nie wiem jak. Jeszcze jedno jak zrobić aby w pierwszej kolumnie było numerowanie wierszy tzn. aby przypisywało miejsce drużyny [php:1:b7cbdcd1c2]<?php ... echo("<tr bgcolor='$kolor'> <td>tutaj miejsce</td> <td>$shows[nazwa]</td> <td>$shows[mecze]</td> ... ?>[/php:1:b7cbdcd1c2] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 10:15 |