![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy ktos sie orjentuje czy w jakis logiczny sposob da sie do formularza na stronie wczytac kod kreskowy z opakowania? Proces mial by wygladac tak: - klikam w polu tekstowym aby byloaktywne - najezdzam laserem na kod kreskowy - lapie kod i mam juz go w formularzu. Czy ktos to przerabial? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
nie mam pojecia jak to zupelnie wyglada, gdyz nigdy sie tym nie zajmowalem.. ale mozna by sprobowac tak.
Nie mam pojecia jak ten sygnal z liczba jest przekazywany (i czy odbierasz go jakos po drodze), ale moza by napisac jakas aplikacje ktora wylapuje ten kod (obojetnie jakim jezyku, np c++ - chyba ze da sie to nawet w php). Ona wysyla GET'em dane dotyczace kodu (jaki to kod, mozesz dodac czas itp.) php zapisuje je sobie do bazy danych. W tej aplikacji co masz zaladowac do textaren'a robisz tak... Przycisk jak go sie klika, to albo: - Odswierzasz strone i dane sa pobierane z bazy danych. - Pobierasz te dane przez js i wstawiassz do textaren'a. No to tyle..napewno jest to mozliwe ale z tego iz nigdy w tym nie siedzialem nie wiem jak to najlepiej zrealizowac. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 21:13 |