![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od jakiegos czasu programuje w php. Wczoraj trafilem na to forum (zupelnie nie wiem dlaczego dopiero wczoraj) - gdy szukalem dla siebie nowego edytora.
Po przeczytaniu watku o tym ktory edytor jest najlepszy zdecydowalem sie na Eclipse + dodatek php. I musze powiedziec ze ten edytor jest doskonaly. Mam tylko 2 pytania, ktore go uzywaja: 1) Czy da sie kolorowac swoje wlasne metody i funkcje np. definiuje funkcje drukuj() a ona potem jest rozpoznawana i kolorowana jak na funkcje przystalo? Cos tam czytalem o phpDoc ale jeszcze nie za bardzo rozumiem idee - czy gdy bede dokumentowal swoj kod to bedzie on podswietlany? 2) Gdy tworze swoja klase to w prawym panelu widze wszystkie jej skladowe. Czy da sie tak zrobic aby gdy includuje jakas klase do innego skryptu, zeby skladowe tej klasy byly widoczne podczas edycji skryptu? Z gory dzieki za odpowiedz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ad.2 wyobrazasz sobie co mialbys w tym okienku uzywając (includując) adodb, smarty, jakis error handler, i do tego swoje klasy ? ale jest pewien trick.. uzywając swojej funkcji gdzies w kodzie, najedz na jej nazwe i ctrl + click. No tak o tym nie pomyslalem:-) Dzieki za odpowiedz - czym dluzej pracuje w Eclipse tym bardziej mi sie podoba. Jeszcze musze nad odpluskwiaczem popracowac bo cos mi nie robi i bedzie pelen wypas. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 02:48 |