![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam od pewnego czasu borykam sie z pewnym problemem, mianowicie jaki sposób połączenia z bazą jes najbardziej optymalny: wariant I tj, każdo zapytanie do bazy poprzedzone jest podłączeniem sie do niej wybraniem odpowiedniej tabeli, przeprowadzeniem żądanych opeacji i zakonczeniem połączenia z bazą czy wariant II tj, połączenie z bazą następuje na poczatku wykonywania skryptu i trwa przez cały czas a każde zapytanie sprowadza sie jedynie do wybranie odpowiedniej tabeli i przeprowadzenia na niej żądanych operacji czy jest ktoś w stanie wskazać istotne różnice pomiędzy tymi dwoma wariantami, tzn. jaki wpływ mają one na stabilność pracy z bazą, itp pozdrawiam yalus |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Początkowo miałem czytając Twój temat miałem na myśli, że mówisz o tzw. trwałych połączeniach z bazą danych i ich wykorzystaniu. Jednak patrząc na Twój dopiero zauważyłem co masz na myśli.
Moim skromnym zdaniem: Nie ma sensu (jeżeli jest inaczej nie proszę mnie poprawić) robić coś takiego:
Wydaje mi się, że jeżeli już to tracisz czas właśnie na nawiązanie połączenia z bazą danych pisząć skrypty w ten sposób. Jeżeli chcesz zaoszczędzić trochę czasu to poczytaj o tzw. trwałych połączeniach z bazą danych (sprowadza się do tego lektura o funkcji mysql_pconnect" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, a także zapoznaj się z lekturą pod tym linkiem: http://pl.php.net/manual/pl/features.persi...connections.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 20:42 |