![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem dosc poczatkujacym programista w php i html wiec prosze o wyrozumialosc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Mam problem z przekazaniem zmiennej ktora jest zlozona z kilku wyrazow oddzielonych spacjami. Przy przekazywaniu ich jako input type='hidden' uzywam funkcji urlencode i wszystko dziala. Przy formularzach gdzie wpisuje wartosci w pola input type='text' bez kodowania przekazuje te zmienne dobrze (ze spacjami). Ale mam problem z nastepujacym kodem: [php:1:2c2c6bf3a5]<?php <FORM ACTION='dodaj_sprzedaz.php' METHOD='POST'> <TABLE BORDER=3 ALIGN=CENTER BGCOLOR=YELLOW> <TR><TD ALIGN=CENTER> Rodzaj:</TD> <TD ALIGN=CENTER> <SELECT NAME='rodzaj'> <? $query = " SELECT DISTINCT rodzaj FROM towary order by rodzaj"; $result=MYSQL_QUERY($query); $number = MYSQL_NUM_ROWS($result); if($number>0) { while($row=mysql_fetch_array($result)) { echo("<OPTION VALUE = $row[0]> $row[0]"); } } ?> </SELECT> </TD> <TD ALIGN=CENTER COLSPAN=2><INPUT TYPE='submit' VALUE='Zatwierdz rodzaj'></TD> <INPUT TYPE='hidden' name='zmniejszenie' value= <?echo $zmniejszenie?> > </TR> </TABLE> </FORM> ?>[/php:1:2c2c6bf3a5] W zalozeniu ma on dzialac tak, ze wypisuje z tabeli rozne rodzaje towarow, a po wybraniu jakiegos przekazuje go na nastepna stronke. Niestety przekazuje tylko pierwszy wyraz w zmiennej (do pierwszej spacji). Czy ktos wie jak moge ten problem rozwiazac? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:oops: sorry , rzeczywiscie to rozwiazalo problem.
Dzieki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 22:29 |