![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem: zrobiłem sobie formularz, który pobiera dane do pól, a następnie umożliwia ich zmiane(można powiedzieć zwyczajny formularz). Niestety nie wiem dlaczego nie chce działać podstawowa jego funkcja ->UPDATE<-
oto i on:
działanie jego pokazane jest na stronie http://radin.pl/sklep/sys/update_reklamacja.php mógłby ktoś powiedzieć gdzie robie błąd ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Powiedz mi asterix, czy to tak ciężko wyswietlic sobie zapytanie i sprawdzicm,czy oby napewno jest ono dobrze generowane? Jaksbys dal po utworzeniu zapytania:
i przyjrzal sie jemu, to bys zobaczyl co jest nie tak. Robisz update ale na warunku: WHERE id_reklamacji='$id_reklamacji' juz to powinines sprawdzic, czy oby napewno zmienna $id_reklamacji ma jakąś wartość. Gdybys to sprawdzilm, o bys zobaczyl ze nie ma zadnej wartosci. A wiesz czemu? Poniewaz dla pola input, ktory przechowuje tą wartość, nadajesz atrybut disabled. Inputy z takim attrybutem nie są przesyłane przez formularz, są poprostu olewane. Zrob z tego pola pole ukryte, lub nadaj mu atrybut readonly a nie disabled. No idodatkowo zmodyfikuj kod o kontrole ewentualnych bledow:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 07:11 |