![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwie tabele:
I chcialbym wydobyc niektore dane z tabeli oraz wszystkie fotki przypisane do jednej osoby (po jej id), daje takie zapytanie:
i wywala mi np.: *************************** 1. row *************************** id_osoby: 1 plec: m user_name: ddd miejscowosc: Warsaw opis: rok_ur: 1989 nazwa: foto.jpg *************************** 2. row *************************** id_osoby: 1 plec: m user_name: ddd miejscowosc: Warsaw opis: rok_ur: 1989 nazwa: foto.jpg 2 rows in set (0.00 sec) A ja chcialbym aby wszystkie nazwy fotek byly w jednym wierszu(rekordzie). Jak to zrobic?? ps. jestem poczatkujacy w mysql :] Z gory dziekuje za pomoc -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jednym sie da - nalezy uzyc grupowania z laczeniem ciagow. A potem w php rozdzielic ciag.
Efekt uzyskasz odpowiedni ale zapytanie sie lekko skomplikuje. Jutro podam Ci jego wyglad bo dzis nie mam jak sprawdzic. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:49 |