Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z Mysql. Nie powiodło się połączenie!
Mintaj

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Przepraszam z góry jeżeli ktoś już pytał o coś podobnego ja niestety nie mogę sobie sam pomóc. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
W skrócie:
mam bazę z tabelami zaimportowaną z innego serwera, teraz wszystko postawione na Krasnalu 2.7 problem jest z tym ze jak wywołuję stronę pojawia się komunikat jak w temacie wszystkie grafiki widzę dodatkowo jest okienko logowania i gdy wpisuję login i haslo to wyskakuje taki komunikat

Warning: mysql_connect(): Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: TAK) in c:\usr\krasnal\www\ksiazki\glowny.php on line 11

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\ksiazki\glowny.php on line 13
Problem z Mysql. Nie powiodło się połączenie!

Domyślam się że jest coś nie tak mysql-em. W poradniku pisało coś o edycji my.cnf ale nie bardzo wiem co tam powinienem zmienić a może trzeba coś zmienić php.ini albo jeszcze całkiem coś innego?
php napewno. Działa proszę o radę co powinenem zrobić dopiero się uczę tego temtu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
TomASS

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Domyślam się że jest coś nie tak mysql-em. W poradniku pisało coś o edycji my.cnf ale nie bardzo wiem co tam powinienem zmienić a może trzeba coś zmienić php.ini albo jeszcze całkiem coś innego?
php napewno. Działa proszę o radę co powinenem zrobić dopiero się uczę tego temtu.

Dobrze się domyślasz, że to coś nie tak z mysql, więc php zostaw w spokoju (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Szczególnie jego plik php.ini.
Na początku sprawdź, czy podałeś poprawne hasło i login (w niektórych pakietach Apacha+php+MySQL, hasło roota jest puste). Pokaż linijki 8-14 z pliku glowny.php

Tak jak napisał mistrzunio mhs
Cytat
pojawiacy blad oznacza, ze przy polaczeniu sie za baza danych nazwa uzytkownika lub haslo jest nieprawidlowe...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 16:50