![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
F3Site - szybki system wortalowy dla stron wielojęzycznych.
Przeznaczenie: stony WWW (i dla małych i dla większych powinien się nadawać) http://compmaster.prv.pl - strona skryptu (tam będzie jego opis) Oceniajcie. Ten post edytował MP1 16.12.2005, 16:50:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W CMSie operuje się na treści. Nie ma ograniczeń co do tego czy COŚ jest newsem czy artykułem jednym kliknięciem zmieniasz newsa na artykuł czy odwrotnie.
W tym co nie jest CMSem jest wyraźny podział news, artykuł, podpowiedź i tak dalej, natomiast normalnie powinno to być nieistotne. Nie operuje się na treści tylko konkretnie na newsie, artykule i tak dalej. Dla przykłądu weźmy na mambo. Tam do treści są dwie tabele w bazie - jedna od samej treści druga od ocen. Nie ma nigdzie tabel typu news, article itp. Za to są sekcje i kategorie, które umożliwiają grupowanie treści. I dlatego twój system to nie CMS. Bo nietrudno zauważyć jest w twoim system jest słowo co=news&id=2 ale jest też co=art&id=2 tak więc podział jest ale może się mylę ? EDIT: php-Fusion to CMS ? No ja jestem święty Antoni edit Ja się poddaje - tłumaczcie to sobie jak chcecie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:50 |