Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> obsluga pola radio w formularzu, problem z wykonaniem.......
ppsi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Hejka mam problem z obsługą formularzy. Chodzi o to że użytkownik wybiera sobie jednego ulubinego piosenkarza (w formularzu index.html)i jak zrobi wyślij przeładuje się strona mail.php i pokaże jakie pole wybrał. Jak coś takiego wykonać ma ktoś może pomysł?
Ja zrobilem coś takiego i nie wiem jak to dalej pociągnać:
  1. <?php
  2.  
  3. if (empty($_POST['piosenkarze'])  )
  4. {
  5. echo ' Ulubiony piosenkarz: (musisz wybrac jednego) *pole wymagane<br><input type="radio" name="piosenkarze" value="krawczyk">Krawczyk&nbsp<input type="radio" name="piosenkarze" value="stachurski">Stachurski&nbsp<input type="radio" name="piosenkarze" value="kowalska">Kowalska&nbsp<input type="radio" name="piosenkarze" value="wisniewskik"> Wiśniewski&nbsp<input type="radio" name="piosenkarze" value="mandaryna">Mandaryna&nbsp<br><br> ' ;
  6. }
  7. else
  8.  {
  9. echo ' Ulubiony piosenkarz: (musisz wybrac jednego) *pole wymagane<br><input type="radio" name="piosenkarze" value="krawczyk">Krawczyk&nbsp<input type="radio" name="piosenkarze" value="stachurski">Stachurski&nbsp<input type="radio" name="piosenkarze" value="kowalska">Kowalska&nbsp<input type="radio" name="piosenkarze" value="wisniewskik"> Wiśniewski&nbsp<input type="radio" name="piosenkarze" value="mandaryna">Mandaryna&nbsp<br><br> ' ;
  10. }
  11.  
  12. ?>

Jeżeli nic użytkownik nie wybieże wyświetli sie pole radio piosenakrze i musi jednego wbrać. Else jak wybieże jakiegos pokaze sie pole radio piosenkarze z zaznaczonym wcześniej piosenkarzem. Pozostaje tylko przerobic warunek dla else.Jak coś takiego zrobić prosze o pomoc i pozrowka dla całego forum papatki

Ten post edytował ppsi 20.09.2005, 19:15:35
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.12.2025 - 12:29