![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w trakcie robienia formularza i napotkałem się na taki problem którego nie potrafię sam rozwiązać. A wieć mam zrobione pole manu do wyboru województwa oto kod w HTML: Kod Wojewodztwo: <br> <select name="wojewodztwo" > <option value="brakwojewodztwa"> <option value="wielkopolskie">wielkopolskie <option value="podkarpackie">podkarpackie <option value="malopolskie">malopolskie <option value="zachodniopomorskie">zachodniopomorskie </select> Chce aby zrobić kiedy użytkownik wybieże odpowienie wojewodztwo zostanie wyswietlone raz jeszcze cale pole menu z wojewodztwami lecz bedzie zaznaczone pole ktore wybrał użytkownik. Oczywiście wyszystko w php.Jak coś takiego zrobic? prosze o pomoc.Pozdrawiam cale forum.papaptki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak nospor mam zrobione caly formularz w HTML wyglada tak:
Kod <form name="formularz" method="post" action="mail.php"> ... Kod Wojewodztwo: <br> <select name="wojewodztwo" > <option value="brakwojewodztwa"> <option value="wielkopolskie">wielkopolskie <option value="podkarpackie">podkarpackie <option value="malopolskie">malopolskie <option value="zachodniopomorskie">zachodniopomorskie </select><br> ... Kod <input type="submit" name="submit" value="wyślij"> <input type="reset" name="reset" value="od nowa"> </form Tak w skrucie wyglada kod HTML Natomiast php tak:
...
Tak to wyglada w skrucie w miejscach ... wiadomo jest dalsza cześć kodu której nie podałem ze wzgledu na dużą niepotrzebą ilość kodu. NOSPOR problem nadal ten sam.Kiedy wybiore w formularzu HTML wojewodztwo zrobie wyslij formularz sie przeladuje odpali sie mail.php i wyskocza wszystkie pola wlacznie z wojewodztwami w którym powinno być zaznaczone pole które wcześniej użytkownik wybrał.Natomiast efekt jest taki że obojetnie co zostanie wybrane w formularzu HTML po wysłaniu wyskakuje zawsze brakwojewodztwa. Cos chyba trzeba było by poprawić.Zrobiłem nospor nawet to co podałeś i efekt ten sam niepoprawny.Prosze o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.Z góry WAM dzieki i POZDRÓWKA Ten post edytował ppsi 19.09.2005, 11:32:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 08:50 |