![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem...
Zastanawiam się czy w php dałoby się jakimś sposobem utworzyć graf. Wiem, że jest wiele innych sposobów na przechowywanie danych, ale interesuje mnie akurat ta struktura. Nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem, a z tego co wiem w php nie ma wskaźników, a to byłoby potrzebne... Dane w postaci troche innego grafu - drzewa - można oczywiście zapisać za pomocą XML, ale nie znam sposobu na stworzenie innego rodzaju grafu (lub nawet listy). Jest jakieś mądre rozwiązanie tego problemu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam taki problem...
sporo zalezy od tego co tka na prawde potrzebujesz zrobic. zeby stworyzc strukture zelzna mozesz np posluzyc sie refernecjami - nieiwle to radosci ale starcza na poczatek. napisz do czego tobie ten graf potrzebny to moze uda sie cos wykombinowac ;)
Zastanawiam się czy w php dałoby się jakimś sposobem utworzyć graf. Wiem, że jest wiele innych sposobów na przechowywanie danych, ale interesuje mnie akurat ta struktura. Nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem, a z tego co wiem w php nie ma wskaźników, a to byłoby potrzebne... pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:53 |