![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy ktoś staną przed problemem wysyłania dużej ilości maili mając do dyspozycji konto na jakimś tam serwerze hostingowym z ograniczeniem 30sek. ? Jestem w trakcie pisania newslettera i wiem, że zleceniodawca spodziewa się liczby subskrybentów idących w tysiące - stąd moje pytanie. W tej chwili zastosowałem poniższą strategię: 1. Zapisuje wszystkich odbiorców w danych sesji. 2. Wysyłam 10 maili i wysyłam nagłówek "Location" przekierowujący na tą samą stronę 3. Tuż po wysłąniu każdego maila wykasowuje danego odbiorcę z sesji. 4. Po wysłąniu miala do ostatniego odbiorcy przekierowuję na stronę z podsumowaniem całej operacji. Macie jakiś inny pomysł lub może jakieś uwagi do "mojej" metody ? -- pozdrawiam Łukasz Wojciechowski -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zleceniodawca jako jedno z wymagań podał:
- Maile muszą być wysyłane osobno do każdego z odbiorcy. Czy SMTP czy mail() to wydaje mi sie ma małe znaczenie. Ja bardziej pytałem czy sposób z samoodświeżaniem jest OK czy może polecacie coś innego ? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:04 |