![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy ktoś staną przed problemem wysyłania dużej ilości maili mając do dyspozycji konto na jakimś tam serwerze hostingowym z ograniczeniem 30sek. ? Jestem w trakcie pisania newslettera i wiem, że zleceniodawca spodziewa się liczby subskrybentów idących w tysiące - stąd moje pytanie. W tej chwili zastosowałem poniższą strategię: 1. Zapisuje wszystkich odbiorców w danych sesji. 2. Wysyłam 10 maili i wysyłam nagłówek "Location" przekierowujący na tą samą stronę 3. Tuż po wysłąniu każdego maila wykasowuje danego odbiorcę z sesji. 4. Po wysłąniu miala do ostatniego odbiorcy przekierowuję na stronę z podsumowaniem całej operacji. Macie jakiś inny pomysł lub może jakieś uwagi do "mojej" metody ? -- pozdrawiam Łukasz Wojciechowski |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To rozwiazanie z bcc jest z dupy. Rowniez napisalem tego typu newslettera rozsylajacego maile w paczkach po 30 adresow w bcc. No i co? I afera, bo wszystkie te adresy sa widoczne w zrodle maila wrrr. Ludzie sie doczepili, ze nie chca aby ich adresy byly widoczne (co jest dla mnie zrozumiale). Jednak jak do tej pory nie wiem jak ukryc te adres nawet w zrodle :|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 10:23 |