![]() |
![]() |
-MAYA- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam wszystkich
Czy ktoś może wiek jak poradzić sobie z tym tematem: Mam wyświetlanych X checkbox'ów. Liczba może być zmienna. Każdy z nich nazywa się
i tak mam unikalną nazwę. I teraz jeśli checkbox jest zaznaczony to potrzebuję zrobić UPDATE rekordu o numerze [id]. Wymyśliłem coś takiego....
Jeśli ktoś wie jak mam dynamicznie zdefinjować nazwę zmiennej prosze o pomoc. Pozdrawiam Marcin |
|
|
![]() |
-MAYA- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wszystko pięknie
Pojawił się tylko mały problemik. A mianowicie ...... Żeby coś uaktualnić muszę grupę danych wczytać z bazy.... Tymi danymi wypełniane są pola textarea. Zawęźmy rozumowanie do do aktualizacji ceny produktu. Mam więc Nazwę, Cenę w polu textarea i przyporządkowanego do nich Ccheckbox. Wynik przy użyciu skryptu przesłanego przez krz2006 daje efekt następujący: Cena[] ---- Edit[] - id produktu [0] => 10 [0] => 3 [1] => 20 [1] => 4 [2] => 30 [3] => 40 [4] => 50 W wyniku tego uaktualnione zostaną dwa pierwsze wpisy a nie pozycje 3 i 4 (te które zostały zaznaczone w checkboxie) Oczekiwany przezemnie zapis w tabeli to: Cena[] ---- Edit[] - id produktu [1] => 10 [2] => 20 [3] => 30 [3] => 3 [4] => 40 [4] => 4 [5] => 50 Lub Edit[] [0] ( 30, 3 ) [1] ( 40, 4 ) A oto skrypy: Plik 01:
Plik 2 ( do wyświetlania - testowy):
Proszę o pomoc czy w ogóle da się tak zdefiniować nazwy pól żeby z pola cena wartość wskakiwała do pierwszej kolumny a z checkboxa do drugiej .... A może zostają mi tylko poeracje na tabelach lub proste lecz działające przekazywanie dużej ilości zmiennych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 22:49 |