![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Witam,
Jestem ciekawy Waszych doświadczeń i sposobów zabezpieczania formularzy przed niebezpiecznymi wpisami (zaznaczam ze nie chodzi mi o to jak zrobić aby cyferek nie wpisać). Moje doświadczenie w tym zakresie jest znikome zaś literatura w tym zakresie też jest skromna. -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ad 1. wg. mnie tak, jesli chesz odrobine zwiekszyc bezpieczenstwo serwisu, ale mozesz tez np. jak niektorzy - raz sprawdzaja a pozniej zapisuja w zmiennej sesyjne 1 zeminna ktora okresla ze user jest zalogowany.
ad 2. ja proponuje ten 1 system, jak wiemy dziala on na wielu serwisach i jakos nikt nie nazeka, a te drugi coz- bylby nawet troszke nowatorski ![]() ad 3. no i to jest ten bol ![]() ad 4. przy pomocy zmiennych srodowiskowych mozna sprawdzic skad pochodzi zapytanie o strone i woczas na nie odpowiedziec - jesli to nasz skrypt - lub nie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:43 |