![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy wie ktoś czy da się pobrać z tabeli 2 zdania?
Mam w tabeli pole TRESC (text) i chcę pobrać z niego dwa zdania. Da się tak zrobić? Do tego momentu używałem SUBSTRING(), ale nie zawsze da się "trafić" w odpowiedni "moment" aby nie ucieło wyrazu. pozdr i za pomoc dziękuję. shpyo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale ja mówie o operacjach lokalnych (procek i pamięć) a nie o przesyłąniu takich informacji przez sieć. Ok, moze troche inaczej. 1. Wyciagniecie zaluzmy 10MB danych przez sewer baz danych 2. Przeslanie to do php 3. Zastosowaine algorytmow gdzie wyciagasz jak 2 zdania. W tym jak sie dobrze orientujesz po dlugoletnim stazu programisty, wykorzystanie pamieci, przeyslanie danych itd. Teraz wersja z baza danych 1. Zapytanie gdzie wewnetrzne te wszystkie operacje sa robione, jesli wyciagasz cos gdzie warunkem where jest 1 rekord, masz caly wiersz jako cache wtedy operacja na stringu i zwracasz gotowy rekor. No ale jak sie upierasz dalej ze 1 sposob jest lepszy to nie bede sie przekonywal. Wkoncu jestes programista z doswiadczeniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 05:13 |