![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy wie ktoś czy da się pobrać z tabeli 2 zdania?
Mam w tabeli pole TRESC (text) i chcę pobrać z niego dwa zdania. Da się tak zrobić? Do tego momentu używałem SUBSTRING(), ale nie zawsze da się "trafić" w odpowiedni "moment" aby nie ucieło wyrazu. pozdr i za pomoc dziękuję. shpyo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Sh4dow @ 2005-09-02 08:31:24) po co pobierac wypracowanie, ktore moze zajmowac okolo 10 tys zdan i obciazac server ? Wyciagasz tylko tyle ile ci potrzeba. łatwo miło i przyjemnie dane są przesyłane do klienta dopiero po wykonaniu instrukcji echo. Tak więc po załadowaniu całej tablicy wcale nie idzie przez łącza 10 tysięcy zdań. (program wykonuje sie na serwerze i tam pamiętane są wszystkie zmienne) A w tym przypadku jedynie 2 zdania idą przez sieć do klienta. echo $tablica[0] echo $tablica[1] zresztą jest chyba drugi argument funkcji explode (ale nie wiem może sie myle, moze nie ma tego drugiego argumentu) który określa maksymalną ilość elementów tablicy. Ten post edytował php programmer 2.09.2005, 09:49:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 15:04 |