![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem.
Mam SELECT "lista" Kod var lista = document.getElementById("lista"); alert(lista.selectedIndex); gdy jest zanzaczony jakiś element to jest OK ale jak nie mam zaznaczonego elementu to nic mi nie wyświetla a liczyłem na to że będę miał -1 wtedy mógbym odpowiednio reagować na brak wybrania jakiegokolwiek elementu. Skoro nie przyjmuje wartości -1 to jak poznać że nie wybrano niczego. Ten post edytował php programmer 1.09.2005, 09:20:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Powinno zwracac -1. Penwie znowu jakiś kosmiczny kod wymysliles (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
POkaz go. Ale jesli nic nie zwroci to mozesz przyjąc ze nic nie zaznaczyl: No i zakladam ze chodzi o multiselect. gdyz zwykly select zawsze ma cos zaznaczonego. Chyba ze ty go jakos dynamicznie budujesz, ale jesli tak to powinienes sam cos zaznaczyc najpierw od biedy tez mozesz poleciec po wszystkich option i sprawdzic czy jakas jest zaznaczona |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:49 |