![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, otóż mam stronkę która wyświetla tabelkę z danymi pobranymi w bazie a obok wyswietla wykres stworzony przez skrypt php korzystający z GD.
I tu jest wszystko OK. Kwestia leży w samym skrypcie, otóż pobiera on dane z bazy a login i hasło przechowywane są jako zmienne sesji. Obrazek generowany przez skrypt ma format png. Żeby wyświtlić obrazek w formacie png muszę wysłać nagłowek HTML
Jednak na samaym początku skryptu rozpoczynam sesję, tak więc już nagłowki zostały wysłane i te od obrazka nie są brane pod uwagę. Obrazek tworzy się poprawnie ale przeglądarka wyświetla go jako bitmapę a nie png co znacznie zwiększa jego rozmiar. Czy ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, dziwne nie wiem dlaczego nie działa. Powinno nie być problemu.
Możesz pokazać jakiś kod, może jest błąd? A swoją drogą przechowywanie loginu i hasła w sesji to nienajlepszy pomysł jeżeli chodzi o bezpieczeństwo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 16:40 |