![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak połaczyć dwa poniższe zapytania w jedno:
"SELECT id_prod FROM kat_prod WHERE id_kat = ".$_GET['kat']." "; $wynik = [wynik powyższego zapytania] for wszystkie uzyskane id_prod zrób poniższe "SELECT * FROM prod WHERE id_prod = ".$_GET['id_prod']." "; |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK juz mi działa tego typu zapytanie:
$query = " SELECT * FROM kategorie_produktow, produkty "; $query .= " WHERE kategorie_produktow.id_kategorii = '".$_GET['kategoria']."'"; $query .= " AND kategorie_produktow.id_produktu = produkty.id "; ale jak dodam jeszcze sprawdzenie trzeciej tabeli do juz mi nie działa: $query = " SELECT * FROM kategorie_produktow, produkty, zdjecia "; $query .= " WHERE kategorie_produktow.id_kategorii = '".$_GET['kategoria']."'"; $query .= " AND kategorie_produktow.id_produktu = produkty.id "; $query .= " AND zdjecia.produkt = produkty.id "; Chodzi mi o to zeby jeszcze sprawdzał dodatkowo trzecią tabelę w celu wyświetlenia zdjęcia produktu, jeśli takie zdjęcie istnieje, Ale nie działa mi - co napisałem nie tak ? Ten post edytował php programmer 24.08.2005, 11:36:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 13:57 |