![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie przystosowałem strone do standardu xhtml 1.1. Powyrzucałem między innymi niekompatybilne znaczniki (np. "align") i wstawiłem zamiast nich odpowiednie style. I co się okazuje? Podczas gdy w IE strona wygląda tak jak powinna, to w mozilli wszystko sie "porozłaziło". Okazuje się, że "text-align" w mozilli nie spełnia swojego zadania, np. gdy zrobię blok <div style="text-align: center"> [tu jakaś tabela] </div>, to IE tabele wycentruje jak należy, natomiast w mozilli jest po lewej stronie :-( Gdyby ktoś zechciał pomóc - to jest adres strony: www.interco.pl
pozdrawiam!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak dobrze zauwazyl lisu
lisu & wassago napisał: mozilla 1.3.1 pokazała, a IE pokaze vertical-align: bottom tez w mozill'i nie dziala jak w standardzie w3c powinno dzialac hmm gdybys rzeczywiscie stosowal sie do w3c to moze zauwazylbys ze jednak dziala... Twoj css jest hmm powiedzmy - kontrowersyjny.... Juz napisalem w jednym z poprzednich postow dlaczego "nie dziala"... http://www.quake2.org/temp/genocide/ Poprawilem tylko to co powodowalo "niejasny uklad". Pozwolilem umiescic sobie Twoja stronke na moim serwerze TYLKO w celu przykladowym - jezeli jest uwazasz to za naruszenie PM me, a natychmiast ja zdejme. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 16:35 |