![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głowię się nad funkcją, która skalowałaby zdjęcie do miniaturki o zadanych maksymalnych rozmiarach i nie mogę wymyśleć - czy ktoś słyszał może o gotowej funkcji?
Przejrzałem forum, ale trafiłem tylko na funkcję służącą do trwałej zmiany obrazka, zapisującą go w osobnym pliku. Ja chciałbym zdjęcie o normalnych rozmiarach, zapisane na serwerze, wyświetlać jako miniaturkę. Pozdrawiam, K |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale Twój skrypt marnuje troszke 'przesył transferu' bo obrazek pomimo tego ze jest duzy, wyswietla sie w malych rozmiarach To jest dla mnie argument. Zgadzam się w 100%. Cytat nie masz racji ilosc linijek kodu nie moze byc glownym kryteriu oceniania wydajnosci programu Wcale nie twierdzę że ilość linijek ma wpływ na wydajność programu! Często jest dokładnie na odwrót - czego przykładem jest własnie mój skrypt, co słusznie zauważył ActivePlayer. Chodziło mi po prostu o znalezienie rozwiązania, które tak naprawdę samo nasuwa się na mysl i jest zrozumiałe dla kogoś początkujacego. Moim zdaniem w ten sposób mozna nauczyc się wykożystywania już posiadanej wiedzy z php zamiast kopiować bardzo dobrego gotowca, którego zrozumienie może być dla niektórych za trudne... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:16 |