Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> problem instalacja byle jakiej galerii...,
...gdy zdjęcia na innym serwerze...:(
waser
post 16.08.2005, 19:45:14
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

mój problem wygląda tak: chce zainstalować skrypt na galerie, tylko że zdjęcia do nej bedą(muszą leżeć na innym serwerze, bo te darmowe są zbyt male zeby zmieścić i strone i zdjęcia ktorych mam naprawd dużo.....
do trzymania zdjęcia używam serwera lycosa... i oczywiście wszystkie foldery ze zdjęciami mają chmod 777... pomocy? worriedsmiley.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
waser
post 16.08.2005, 20:15:28
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

no wiec chlopaki....
jest skrypt na galerie np. Singapore ktory prubuje wlasnie zainstalowac...
on ma panel admina i generuje miniaturki sa ketegorie i pogkategorie i chodzi oto że w pliku konfiguracyjnym ustawia sie adres do folderu ze zdjęciami.. no i chodzi mi oto że jest fajnie i wszystko dziala jesżeli adres jest na aktualnym serwerze jeżeli probuje dać adres do folderu z httl:// to nie czyta tego folderu i wyskakuje blad
  1. <?php
  2. Warning: mkdir(http://www.members.lycos.co.uk/dziobaksy/galleries/b2f198ae1d9934cb61adcdd0950c5188): No such file or directory in /home/dziobaks/public_html/Singapore/includes/adminutils.php on line 121
  3. ?>

i chodzi mi oto że nie mam takiego serwera żebym mogl zmieścić strone i zdjecia ktorych jest duzo na jednym serwerze.. WIEC PYTAM, czy robię coś nie tak czy co? nie mam pomyslu juz jak to obejść... moze ktos mial podobny problem..
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:23