![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki oto kod wysiwetlający newsy:
i teraz mam wlasnie problem, zaciolem sie w pewnym momencie, jak zrobic, zeby na link news.php?id=ID NEWSA wyswietal sie news, probowalem w ten sposob, ale sie zaciolem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) :
Ten post edytował M45t3r 8.08.2005, 12:51:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
klejne tego typu posty chyba będę zamykał. ty czasem popatrz na kod który piszesz. nie wklejaj bezmyślnie z innych plików. PRzyjrzyj się warukowi:
if (!isset($_GET['id'])) ty robisz selecta dopiero wtedy gdy nie masz w url id. powinieneś robić wlasnie gdy jest id w url. warunek ma byc taki if (isset($_GET['id'])) parę postów wcześniej podalem ci prostą kontrolę błedów, aby sprawdzać gdzie może być błąd. Do takiej kontroli nalezy zwykłe echo w warunku aby sprawdzić czy oby na pewno do warunku wchodzi. Czy to tak ciężko samemu taką kontrolę zrobić? Ja rozumiem że jesteś początkujący, ale to nie zwalnia cię od tego, abyś czasem zastanowił się nad kodem czy też wziął do serca nasze uwagi i porady odnośnie pisania skryptów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 13:55 |