![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak niektórzy zapewne wiedzą, od dłuższego czasu pracuję nad phiendem 2. Niestety, po n-tym refactoringu i pisaniu wszystkiego od nowa jestem tym trochę zmęczony i raczej nie wydam tego kiedykolwiek o własnych siłach. Za to kod, który jest już napisany, bardzo mi się podoba i szkoda go marnować.
Więc poszukuję ludzi do współpracy. Główne założenia:
Co do samego MVC, kilka słów:
** jeżeli temat tutaj nie pasuje, można śmiało przenosić Ten post edytował hawk 30.05.2005, 20:02:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd, jak najbardziej błąd. A było to tak: dawno, dawno temu wszystko działało, hmm, standardowo. Tzn. mamy plik XML z configiem, framework sprawdza datę i jak trzeba, to generuje z tego php. Potem framework zaczął ewoluować, a kompilator XML za nim nie nadążał. Poza tym cała konfiguracja sprowadzała się do kilku pluginów i jednej metody addPlugin(). Więc kompilacja XML wyleciała na zewnątrz frameworka - pluginy można tworzyć i dodawać ręcznie, ale można mieć taki "Configurator", który doda te pluginy na podstawie pliku XML. Teoretycznie można mieć inny konfigurator, który będzie to wczytywał z pliku .ini, z nowego formatu Mojavi lub brał z księżyca.
A morał bajki jest taki, że XmlConfigurator generalnie nie działa, ponieważ nie jest potrzebny do działania frameworku. PS. Dawno tu nie zaglądałem. Odezwę się, jak zdam wreszcie ten egzamin MCP (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:49 |