![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Od pewnego czasu chciałbym zrobić jakiś CMS. Wystarczy aby miał system newsów, artykuły, logowanie, panel admina. Czy ktoś zna stronkę gdzie mogę znaleźć jak zrobić coś takiego? Pomyślałem żeby połączyć istniejące już skrrypty ale w jaki sposób zrobić żeby w panelu admina można było wszystkie kontrolować?? Jak to połączyć?? I jakie komponenty proponujecie?? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby nie tworzyć nowego tematu, gdyż problem nie tak wielki - podpinam się tutaj.
Zbieram się do napisania na własne potrzeby i w celach dydaktycznych systemu portalowego (CMS'a? - sam nie wiem, co trafię na jakąś dyskusję CMS vs. system portalowy na tym forum i zacznę ją czytać, jestem coraz bardziej skołowany). Jako obiekt do wzorowania się i podglądania rozwiązań, zainstalowałem php-fusion. Oczywiście u siebie zacznę od tych prostszych modułów: newsy, sonda, tworzenie podstron itp. Przechodząc do pytania: Podglądając kolejne rozwiązania chciałem obejrzeć zawartość sesji, więc stworzyłem podstronę do której wstawiłem:
Ku mojemu zaskoczeniu tablica była pusta. Czy to oznacza, że php-fusion nie korzysta z sesji, czy ma na to własne rozwiązanie? A jeśli nie korzysta, to znaczy, że za każdym razem przy wyświetlaniu którejkolwiek podstrony wszystkie dane (np. ustawienia theme, opcje menu które początkowo planowałem trzymać w sesji) są pobierane z bazy MySQL? Czy takie rozwiązanie jest optymalne? Z góry dzięki za rozwianie moich wątpliwości. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 13:54 |