![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dlaczego takie zapytanie jest wykonywane:
a takie juz nie
(roznia sie one " i ' . Nigdy nie wiem kiedu uzywac apostrof, a kiedy cudzyslow... moze mi ktos to wytlumaczyc?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Prosze o odpowiedz Pozdrawiam Ten post edytował Ka-lolek 30.07.2005, 12:37:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(aleksander @ 2005-07-30 12:27:44) bo ID jest integerem a w drugim przykładzie podajesz go jako string? po czym to wnioskujesz? bo nie wiem.. i jeszcze jedno: Jabol napisal: tekst pomiędzy ' ' nie jest parsowany i jedyna kombinacja, która jest podmieniana to \' na '. no to wlasnie w pierwszym przypadku jest '$_POST[sel_record]' czyli nie powinno byc zamienione na wartosc, a w rzeczywistosci dziala... w sumie, to w obydwuch przypadkach zmienna $_POST[sel_record] jest pomiedzy apostrofami:P raz tylko sa one bezposrednio przy niej, a w drugim przypadku troche dalej:P takze nadal nie wiem dlaczego w pierwszym przypadku dzialalo... mozecie mi to w jakis przystepniejszy sposob wytlumaczyc zasade kiedy nalezy pisac " a kiedy ' Ten post edytował Ka-lolek 31.07.2005, 11:57:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 20:57 |