![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zastanawiam sie ile zarabia programista php pracujacy w prywatnej firmie. Jaka stawka za godzine jest stawka odpowiednia??
Pozdrawiam, TRACK |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwólcie, że się wypowiem.
Tak się składa, że miesiąc temu zacząłem pracę. Postaram się przedstawić jak to wyglądało w moim przypadku. Pracuję na umowę o dzieło. Póki co zarabiam NK [najniższą krajową], lecz mam zagwarantowane wynagrodzenie motywacyjne, czyli z czasem więcej. Jednak nie ma co się czarować, na to trzeba troche poczekać, na początku dostajesz 5 zł/h jeśli to Twoja pierwsza praca. Póki co mam ogromny problem, aby się utrzymać w obcym mieście, bo nie mówiłem, pracuję 100 km od rodzimego miasta, zatem jestem zmuszony pomieszkiwać tutaj [czytaj w Bydgoszczy]. W pracy jest miło, przyjazna atmosfera, ogólnie nie jest źle, można się zawsze czegoś dopytać. Jedno co mnie boli, to to, że z prawdziwego zdarzenia jest tylko 1 programista php. Reszta to weterani po przejściach [C,C++]. Cieszy mnie to, że jest osoba programująca w Javie, z którą można porozmawiać na temat. Co do pracy, którą na początek dostałem - zapoznanie się z systemem, który wykorzystuje firma, drobne modyfikacje. Obecnie muszę stworzyć komponent do Mambo. Mimo, że potrafię o wiele więcej jestem skazany na takie pierdoły. Co mnie trzyma przy życiu? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Nadzieja, że będziemy pisać nowe aplikacje, na nowym silniku, ponieważ stary jest delikatnie mówiąc trudny w modyfikacji, powiem wręcz anty-modułowy.. Prace nad nowym systemem zaczynamy już w krótce. Zamierzam powalczyć, żeby pisać pod piątkę a nie pod czwórkę.. Ten post edytował splatch 29.07.2005, 07:40:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 04:25 |