![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2003 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Od dłuższego czasu mam spory problem, z którym nijak nie potrafię sobie proadzić. Otóż mam bazę danych, która nie posiada kodowania ISO. W PHPMyAdmin mam napisane: System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: Tutaj mam listę do wyboru z opcjami takimi jak tu www.krzysiek.moja-ostroleka.pl/kodowanie_mysql.htm Problem tym, że nie wiem za bardzo co wybrać. Kombinowałem z róznymi ustawieniami, ale bez większego efektu. Problem polega na tym, że gdy skrypt php przeszukuję baze danych to problem pojawia się z polskimi znakami. Najczęściej tylko z ś,Ś,ł oraz Ł. Czy jest jakieś ustawienie które kodowałoby mi polskie znaki normalny sposób? Bo aktualnie mam takie hieroglify w bazie: ż = ¿ ł = ³ ę = ê ą = ± Ł = £ ś = ¶ ń = ñ ź = ¼ ć = æ Ż = ¯ Chyba że jest inny sposob na omienicie takich problemow? kodowanie formularza, zmienic kodowanie strony (aktulanie jest iso-8859-2). Poradźcie coś bo już mi włosy wypadają. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ja sobie wszystko przekonwertowalem ... ale niestety mam problem tylko i wylacznie z literka "Ł" czyli przy odczycie i zapisie zawsze wkladane jest to samo ... tragedia ... sam juz nie wiem co zrobic .. moze ktos ma jakis pomysl ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:05 |