![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak odczytac ostatni dopisany rekord do bazy ?
Co robie zle :
Z gory dzieki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Nowy Dwór Maz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi... Ale się domyślam i brakuje mi struktury twojej bazy danych... na razie wiem, że masz tylko id...Napisz dokładniej, a zedytuje mój post i napiszę odpowiedź (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Bo jeżeli chodzi Ci o to, aby podało wszystkie dane ostatniego id, to wystarczy wyciągać dane tablicą... Ale trzeba SELECT id zamienić na SELECT *, np. (strzelam z nazwami pól MySQL) :
Już tłumaczę... - id na *, ponieważ chcemy wyciągnąć wszystkie pola tam, gdzie id jest ostatnie... gdyby było id, moglibyśmy wyciągnąć tylko ID - to co między klamerkami w $query3 to pola MySQL wyciągnięte w formie tablicy... po więcej zapraszam do lektury mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual BTW. mogę się mylić ;P Do tsufu - masz rację... jakby mi gość podał pole typu registration_date to bym jego użył... Ten post edytował [PL]Neon 25.07.2005, 21:08:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 01:57 |