![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak niektórzy zapewne wiedzą, od dłuższego czasu pracuję nad phiendem 2. Niestety, po n-tym refactoringu i pisaniu wszystkiego od nowa jestem tym trochę zmęczony i raczej nie wydam tego kiedykolwiek o własnych siłach. Za to kod, który jest już napisany, bardzo mi się podoba i szkoda go marnować.
Więc poszukuję ludzi do współpracy. Główne założenia:
Co do samego MVC, kilka słów:
** jeżeli temat tutaj nie pasuje, można śmiało przenosić Ten post edytował hawk 30.05.2005, 20:02:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uff! Ale przynajmniej coś się ruszyło w temacie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) .
@chmolu: Masz sporo racji. Zwłaszcza, jeżeli pamiętać, jak skończył THOT. A przecież gdyby nie THOT, nie ruszyłbym phiend2. Niestety, doba nie jest z gumy, a ja już mam doświadczenia z phiend1 i wiem, że nie będzie mi się chciało znowu robić strony, pisać dokumentacji, odpowiadać na maile użytkowników, itd, itd. Ja się nadaję na projektanta. Na kodera już mniej, a na testera i support w ogóle. Odechciewa mi się (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) . Zresztą, ja nawet nie zajmuję się zawodowo php, więc robię to tylko dla przyjemności. @NULL: Cytat Czemu - może jest lepszy ? Potrzebna matką wynalzku - gdyby wszyscy myśleli jak Ty ( @Hawk )to Jargon i Creole by nie powstały bo jest AdoDB ... A to phiend jest super spójny i idealny Wszystko w nim pasuje do siebie A mi coś w tym kodzie co napisałeś może nie pasować bo nie jestem Tobą... Problem z Mojavi polega na tym, że to jest framework MVC, a nie driver do bazy danych. Nie mam nic przeciwko Creole (tego drugiego nie znam) - robi konkretną rzecz, możesz wybrać pomiędzy różnymi bibliotekami. Ale nie ma żadnego powodu, dla którego wybierając framework MVC musisz się dodatkowo przebijać przez ich warstwę do DB - to są nie związane ze sobą rzeczy. Gdyby twórcy Mojavi wypuścili osobno bibliotekę do DB, nie byłoby problemu. A phiend2 pewnie wcale nie jest spójny i idealny. Raz, że on nawet nie do końca na razie działa. Dwa, że ideału nie ma. I ja nie twierdzę, że jest super. Jak Ci się nie podoba, to nie mam pretensji. Jak Ci się częściowo podoba, a częściowo zrobiłbyś coś inaczej, to daj znać - może Twój pomysł jest lepszy i będziesz miał to co chcesz w kodzie phienda? @matid: Przyznaję się bez bicia, że phiend.context nie jest jeszcze sprawny. Słuszna uwaga. CDN. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 07:19 |