![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak niektórzy zapewne wiedzą, od dłuższego czasu pracuję nad phiendem 2. Niestety, po n-tym refactoringu i pisaniu wszystkiego od nowa jestem tym trochę zmęczony i raczej nie wydam tego kiedykolwiek o własnych siłach. Za to kod, który jest już napisany, bardzo mi się podoba i szkoda go marnować.
Więc poszukuję ludzi do współpracy. Główne założenia:
Co do samego MVC, kilka słów:
** jeżeli temat tutaj nie pasuje, można śmiało przenosić Ten post edytował hawk 30.05.2005, 20:02:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg mnie nie jest tak zle (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Oczywiscie ze nie wszystko jest pieknie i rozowo ale tak jest zawsze, zeby framework byl czms wiecej niz przelotnym pomyslem jednej osoby trzeba pracujacej grupy a nie jednej osoby bo ona (ta osoba) narzuca swoje rozwiazania nie widza problemu z innych perspektyw, to jest ANTI-REUSEABLE. Moze i nie monza zbudowac takiego kodu w php ale moze warto by sie skupic nad samamym szkieletem frameworka (wiem ze to gluio brzmi). Chyba kazy kto przegladal zrodelka chcialby dodac cos od siebi, uzyc czegos innego itd. Moze wiec wypracowac jakies wspolne API i jak ma to wszystko dzialac aby bylo maksymalnie elastycznie. Idea budowania aplikacji z klockow bardzo mi sie podoba ale bez szkieletu klocki sie posklejaja. Interfejsy mysle ze tu duzo daja ale to za malo. Mysle ze dobrze byloby zrobic taka wyliczanke, podzielic wszystkie zadania na fragmenty i napisac taka klasa ma takie wlasciwosci i metody, takie argumenty (zgodnie z idea programowania defensywnego sprawdzac czy all jest ok) i na tej podstawie zaczac pisac bo bedzie to o wiele leastyczniejsze kiedy bedziemy wiedziec czym ma sie dany kawalek kodu zajac a to jak to sie zaimplementuje to rzecz gustu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 08:03 |