![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Borykam się z problemem - jaki sprzet wybrać. Niezbyt wiem, czym się kierować, więc może napiszę, co do tej pory znalazłem: Intel Centrino 2 Pentium 1.6 GHz 2mb - Celeron Centrino 1,6 1mb - Thurion 64/Athlon 64 1,6 1mb Mobility Radeon x300 128mb - Mobility radeon 9600/9700 pro 128mb - GF Go 5700 128MB Właściwie nad tym sie zastanawiam. Bardzo proszę o pomoc bo jesem w kropce (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) może ktos z Was ma taki akurat sprzet. Z góry dzieki, Mateo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej all.
Moje zdanie na temat takich dyskusji jest jedno - nie doprowadza do porozumienia, bo kazdy ma swoje wymagania i patrzy na wybor wlasnie z tej perspektywy. Skoro autor pisze ze zalezy mu na pracy, ale chce rowniez pograc sobie w gierki, to doradzanie mu technologii centrino lub innych mobilnych wynalazkow jako wylacznosc na dzisiejsze laptopy jest moim zdaniem pomylka. Sam stanalem przed wyborem laptopa, zalezalo mi na tym aby spelnial wszystkie moje wymagania i zastapil mi wielkiego klocka na biurku, czasem musze go zabrac do pracy czy na uczelnie. Wybor padl na P4 - 512 MB RAM - duza matryca - na pokladzie jest karta radeon 9700 pro itd itd. Oczywiscie laptop tak jak w innej konfiguracji wyposazony jest w narzedzia do mobilnej pracy(komunikacja - modem, lan, wlan, irda itd itd) - jedyny mankament to fakt ze bateria nie trzyma 5 godzin pracy, a do 1.5 - 2.0 - w zaleznosci od uzytkowania. Jesli chodzi o gry to akurat tutaj centrino(czy inna mobilna technologia) niewiele da - jak wlaczy gre, ktora obciazy na maxa procka, karte, dysk, pamiec, naped(CD/DVD) - wyswietlacz bedzie swiecil jak choinka, pewnie jeszcze laptop bedzie mial wbudowane glosniki ktore beda wykorzystywane podczas grania - to chocby nie wiem co tam wlozyli i tak zassa to baterie jak szklanke mleka i trzeba bedzie sie wpisac w zasilanie. @autor topicu: Jesli zalezy Ci na wydajnosci - nie bedziesz biegal z laptopem, chcesz go uzywac w zamian komputera PC - polecam cos z pelnym procesorem - duza matryca. Jesli zalezy Ci na mobilnosci - to wtedy owszem, ale z tego co pisales wynika raczej cos innego. Jesli stac Cie na markowa firme to jak najbardziej tak, Tochiba zawsze byl i chyba pozostanie liderem w jakosci komputerow przenosnych, ale koszta sa znaczne, w stosunku do innych producentow. Osobiscie uwazam ze nie warto(jak sie nie ma nadmiaru kasy, lub nie wygralo wczoraj w lotto) przeplacac za marke, bo laptop i tak bedzie do wymiany za 2/3 lata aby spelnial wymagania aktualnych aplikacji/gier/os-ów itd. Sam zakupiłem laptopa około roku temu - wtedy ceny podobnych modeli sięgału 7000 zł w Polsce - ja miałem to szczęście że kolega wracał z USA i przywiózł mi taki sam sprzęt za nieco ponad 3000 zł - jak masz kogoś za granicą dobrze sie nad tym zastanów. pozdrówka anas |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 23:11 |