![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
obecnie mam wewnętrzny adres IP i nie mogę postawić serwera apache żeby był widoczny przez wszystkich. Słyszałem, że można uzyskac zew. adres za pomocą takkich serwisów jak dyndns.org , ale czy wtedy widoczny będzie w internecie mój cały komputer, czy tylko te plii, które są w katalogu apache'a htdocs? Mógłbym prosić o szczegółową instrukcje co muszę zrobić żeby miec zewnętrzny adres IP? i czy coś muszę ustawić żeby w internecie widoczny był tylko jeden folder a nie mój cały komputer? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(escaflowne @ 2005-07-12 09:38:07) PS. Ciekawostka: gdyby padło wszystkich trzynaście root-serverów, światowy Internet praktycznie by stanął. ŻADNA domena nie rozwiązywała by się do adresu IP (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Nie tak od razu. Nie każde zapytanie o domenę kirowane jest do rot-serverów. Część z nich znajdowana jest na niższym poziomie. Wyobraź sobie sytuację, że wszyscy internauci (blach, nie lubię tego określenia!) na ziemi, wklepujący adres www kierują sswoje zapytanie (poprzez inne servery dns) do root-serverów. Ile jest takich zapytań na sekundę?.. Ile to by było zapytań na sekundę na jeden z trzynastu serwerów? Już sobie wyobrażam jak to wszystko by się muliło :-D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:15 |