![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóz mam pytanie dotyczące takiego zagadnienia:
Mam formularz wyswietlajacy produkty w sklepie ze sprzetem komputerowym. Chciałbym otrzymac cos takiego, że mam 2 input'y. W pierwszym miałby wybierać klasę sprzetu, np "Procesor", "Karty graficzne" etc., a w dugim po wybraniu tej klasy, bez klikania na SUBMIT w tym pierwszym, wyswietlił mi wszystkie nazwy produktów spod danej klasy. Przykład: W 1 klient wybrał opcję Karta graficzna, wiec w drugim od razu wyswietliła mu się lista wszystkich kart graficznych , np SAPPHIRE 9600PRO pozniej jakas inna i tak dalej. Te 2 wiersze korzystają z funkcji pętli (raczej while) i opcji <SELECT>. Wiem jak uzyskac podobny efekt , ale najpierw trzebaby było wysłac pierwszy formularz okreslajacy klase sprzetu, a dopiero wtedy drugi mogłby sie przestawic. Natomiast ja chce za jednym razem i jest to dośc istotny element. Dane sa pobierane z bazy danych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz to rozwiązać poprzez JavaScript.
Proponuje podejrzeć sposób jak to zrobić z jakieś strony gdzie podczas rejestracji często trzeba podać województwo, a potem wg. tego wyświetlana jest lista miast. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:09 |