Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Bardziej zaawansowany formularz
light

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Otóz mam pytanie dotyczące takiego zagadnienia:

Mam formularz wyswietlajacy produkty w sklepie ze sprzetem komputerowym. Chciałbym otrzymac cos takiego, że mam 2 input'y. W pierwszym miałby wybierać klasę sprzetu, np "Procesor", "Karty graficzne" etc., a w dugim po wybraniu tej klasy, bez klikania na SUBMIT w tym pierwszym, wyswietlił mi wszystkie nazwy produktów spod danej klasy. Przykład:

W 1 klient wybrał opcję Karta graficzna, wiec w drugim od razu wyswietliła mu się lista wszystkich kart graficznych , np SAPPHIRE 9600PRO pozniej jakas inna i tak dalej. Te 2 wiersze korzystają z funkcji pętli (raczej while) i opcji <SELECT>. Wiem jak uzyskac podobny efekt , ale najpierw trzebaby było wysłac pierwszy formularz okreslajacy klase sprzetu, a dopiero wtedy drugi mogłby sie przestawic. Natomiast ja chce za jednym razem i jest to dośc istotny element. Dane sa pobierane z bazy danych.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Vengeance

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Musisz to rozwiązać poprzez JavaScript.

Proponuje podejrzeć sposób jak to zrobić z jakieś strony gdzie podczas rejestracji często trzeba podać województwo, a potem wg. tego wyświetlana jest lista miast.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:09