![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.arswood.pl
To jest moja pierwsza strona zrobiona w standardzie XHTML 1.0 wiec chcialbym abyscie mi wytkneli wszystkie bledy zwiazane wlasnie z tym standardem. Oczywiscie cala reszta tez jest do oceny (nie wszystkie dzialy sa jeszcze skonczone). Z założenia strona ma obslugiwac wiele jezykow - jest kodowana w utf-8. Chciałbym tez wiedziec czy poprawnie rozpoznaje u was kod jezyka narodowego i odpowiednio wybiera wersje jezykowa. W tej chwili wypełniony jest tylko jezyk polski wiec w angielskiej wersji wystepuja tylko nieliczne teksty. Validator czepia mi sie tylko do jednego Kod <a id="gora"></a> Jak powina poprawnie wygladac kotwica w XHTML ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W dziale Download bedzie wersja w PDF - tylko prezentacja artykulow, cennik , i sterowniki do myszki, klawiatury i monitora.
Wracajac do zakotwiczen na stronie to w kursach XHTML powtarza sie takie sformuowanie: Kod Atrybut name dla znaczników a, applet, form, frame, iframe, img, map jest zdeprecjonowany. Należy stosować zamiast niego atrybut id. Tu jest nawet jakis przyklad jak ten atrybut nalezy stosowacKurs XHTMLTeraz to juz sam nie wiem jak to jest naprawde okreslone w standadach XHTML? Nie wspomniałem o tym ze strona ma panel administratora. Wszystkie teksty jakie sa na stronie (doslownie wszystkie) lacznie z dymkami, slowami kluczowymi, tytulem strony itp znajduja sie w bazie danych dla kazdego jezyka z osobna. Administrator moze w kazdej chwili zmienic kazda tresc lub dodac czy usunac wersje jezykowa. Nie moze zmieniac ukladu strony - ma tylko pelna kontrole nad trescia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:57 |