![]() |
![]() |
-kam1ll0- |
![]()
|
Goście ![]() |
jak uciac tekst z bazy po pewnej ilosci znakow i na koncu dodac link w postaci [wiecej ...] zeby pokazal caly artykul. moja baza danych nazwa sie "system_cms" i tabela "news" gdzie znajduje sie pola "id, autor, tytul, tresc, data" . dzieki za pomoc. czekam na jakies interwencje
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Dex1987
Cytat Ja sie nie smialem z pytania kam1ll0 tylko z odpowiedzi Ociu. A ja napisze tak, Twierdze ze jeszcze nie dorosles do tworzenia aplikacji z wykorzystaniem bazy danych. To co napisal @Ociu jest naprawde sluszne i ja bym tak samo zastosowal. Dlaczego? Odpowiedz jest prosta, masz pole w bazie gdzie masz zaluzmy 2 GB tekstu i chcesz sobie zwrocic pierwsze 20 znakow, to po jakiego bedziesz to wszystko przesylal do php. Nie slyszales o czyms takim ze zwracasz to co CIe interesuje a nie wszystko. Widze ze dla Ciebie nie istnieje cos takiego jak selekcja, pewnie piszesz select * FROM tabela i dopiero w php robisz warunek ktory element wyciagnac. Na nastepny raz radze sie zastanowic co piszesz. Post trochę wycięty z kontektu jakoże zostalo usunięte kilka postów wcześniej - NuLL (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 00:56 |