![]() |
![]() |
-DeMiEn- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Mam jedno małe pytanko:
Kod <table border=1> <tr> <td>R E K L A M A</td> </tr> <tr> <td width="x" height="x"><?php include "adsrv/ad.php"; ?></td> </tr> </table> Powiedzmy ze tak wygląda miejsce w którym wstawiłem skrypt rotatora. Pytanie brzmi: Jak wstawić w miejsca "x" szerokość i wysokość banera który został wylosowany do wyświetlenia, biorąc pod uwagę, że każdy baner może mieć inne rozmiary. Jest mi to potrzebne do skryptu JS gdzie muszę wstawić dokładne wymiary. Z góry dziękuję za pomoc. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ja tego skryptu nie znam. Wszystko zależy od tego, co w rezultacie podaje plik ad.php. Jeśli jest to ścieżka dostępu do konkretnego bannera, to nie ma problmu.Musisz przypisać wynik tego skryptu do zmiennej. W tej zmiennej będziesz miał ścieżkę do grafiki. Teraz przez getimagesize(); czytasz wymiary, podstawiasz itd. Wydaje mi się jednak, że w wyniku nie będziesz miał tylko ścieżki do obrazu, ale cały kod odpowiedzialny za klikanie i zliczanie itp. Tak więc trzeba by z niego wyciągnąć ścieżkę, i wtedy sprawdzić wymiary. Na pewno nie można tego robić czytając 2x plik ad.php, pierwszy raz czytać wymiary, drugi raz wyświetlać - bo wtedy może być wylosowany inny plik do czytania wymiarów a inny do wyświetlenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 12:07 |