![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Grajewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam panel-tabelę z chowanymi elementami za pomocą JS:
Chciałbym rozbudować go o możliwość zapamiętywania wyborów uzytkownika (które panele zamknięte, a które otwarte). Z tym, że nie wiem jak do tego się zabrać. Chciałbym, żeby cała konfiguracja była przechowywana w jednym cistku (może w tablicy) i w przypadku nieznalezienia ciastka, uzywana była domyślna konfiguracja. Może będzie całkowicie przebudować kod (atrybuty id, style i funkcje js). Moja wiedza o JS jest narazie zbyt uboga, żeby zrobic to samemu. Może moglibyście wskazać mi jakies przykłady, artykuły, bądź poddać pomysły. Z góry dziękuję za jaką kolwiek pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Leniu Ty. 8)
Cookies: http://www.hotscripts.com/JavaScript/Scrip...kies/index.html na skroty: http://scripts.franciscocharrua.com/javascript_cookies.php No i pare funkcji: Kod <script type="text/javascript"> <!-- var showCount=3; var showStatus=new Array(showCount); //Status paneli zostaje zapisany w tabeli function panelsStatus2Table() { if(!document.getElementById)return; for(var i=0;i<showCount;i++) if(document.getElementById("show"+(i+1)).style.display=="none") showStatus[i]=0; else showStatus[i]=1; } //Status paneli zostaje ustawiony wg danych w tabeli function table2PanelsStatus() { if(!document.getElementById)return; for(var i=0;i<showCount;i++) if(showStatus[i]==0)document.getElementById("show"+(i+1)).style.display="none"; else document.getElementById("show"+(i+1)).style.display="block"; } //Pokaz/schowaj zawartosc function showHidden(id) { if(!document.getElementById)return; element=document.getElementById(id); if(element.style.display=="none") element.style.display="block"; else element.style.display="none"; } //--> </script> I jak? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:54 |