![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdecznie witam wszystkich forumowiczów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałbym napisać gre internetowa taka jak np.Ogame jestem srednim programistą interesujacy się php dlatego chciałbym się troche pobawić w stworzenie gry o podobnych zasadach.I tu z mojej strony wielka prosba czy sa jakies artykuły lub strony internetowe poswiecone programowaniu takich gier internetowych jakies kursy lub tutoriale moze ktos z was bedzie chetny pomogac mi bardzo prosze o pomoc. Aha i jeszcze jedno czy do napisania takiej gry wystarczy tylko jezyk php czy moze jakies inne jeszcze ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do naliczania surowcow w ogame to wstarczy spojrzec na buga iI.
Surowce pojawiaja sie na plenecie dopiero gdy jest onaprzeszpiegowana - wtedy nastepuje naliczenie z kopalni, a ze cos skopali, to jak kogos nie bylo przez 3 tygodnie to mu sie masa kasy zjawia, pomimo braku magazynow ;] Co do ruchow naprzemian, to sprawa jest mniej skomplikowana niz sie wydaje. W momencie wykonania akcji (czyli jakiegos skryptu php) przez ktoregokolwiek gracza, serwer potrafi okreslic czy minelo juz te 30sekund( a moze minely cale 3 minuty bo obydwaj gracze olali, na chwile zabawe) i po prostu nadgonic, czyli wykonac za nich brakujace akcje. Jezeli gracze oleja gre na 1h, to serwer ich takze na ta 1h godzine powinien olac, a dopiero gdy ktorys zrobi request, to przeliczyc wszystko co powinien. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 02:09 |