Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Realizacja GET aka bezpieczny formularz., ...
flasht

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Pisze sobie maly skrypcik ktory bedzie do mnie wysylal wypelniony formularz. Chcialbym zrealizowac go za pomoca GET azeby nie mozna bylo tego zautomatyzowac.

Bardzo bym prosil o rady jak sie za to zabrac.
Mam sobie stronke z formularzem... no i co? Teraz chcialbym zeby po nacisnieciu submint wyslal mi na maila wszystkie wartosci wypelnionych pol i pokazal uzytkownikowi cos w stylu "Dziekujemy za zgloszenie."

Z gory dziekuje za pomoc!
Pozdrawiam.

Ten post edytował flasht 3.06.2005, 14:57:18
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Radarek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(hwao @ 2005-06-02 17:48:54)
generujesz jakis losowy text (liczbe, ciag znakow) i wysylasz go w COOKIE zahashowanym w md5" target="_blank() i sprawdzasz czy to jest to samo co masz w $_COOKIE . Jezeli tak to znaczy ze kod jest poprawny, jezeli nie to ze albo nie wpisany albo bledny.

Nigdy nie nalezy ufac temu co przychodzi od strony przegladarki. To nie jest dobre rozwiazanie. Podany przez Ciebie sposob mozna bardzo latwo obejsc. Przeciez wystarczy wybrac sobie dowolna liczbe x, obliczyc md5(x) i wyslac cos takiego do serwera. Po to wymyslili takie sposoby, zeby nie mozna bylo np napisac programow ktore robia to automatycznie, w tym przypadku obejscie tego byloby banalnie proste.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:28